Ska Sverige bojkotta vinterspelen 2014? Det är frågan som just nu diskuteras åtminstone i politiska kretsar. Inom idrotten är många av den åsikten att idrott inte ska blandas ihop med politik och det kanske är just det som Putin är medveten om. Homofobin legaliseras genom länders passivitet!

Trots att Ryssland har skrivit under Europakonventionen om mänskliga rättigheter och alla människors lika värde utmanar Putin framför allt Europa och västvärlden genom att förbjuda ”propaganda” som riktar sig mot barn och som rör ”icke-traditionella sexuella relationer”. Var gränsen går dvs om det är tillåtet att bära en regnbågs t-shirt eller att pussas offentligt är oklart men helt klart är att den ryska lagstiftningen är en gigantisk utmaning för alla länder som tänker delta i vinter OS 2014 i Sotji.

Jag är tacksam för att leva i ett land som ger alla människor frihet och rätt att välja hur de vill leva sina liv och jag hoppas att regeringen kommer att stå upp för mänskliga rättigheter även i detta fall.

Med humor kan man komma långt och stackars alla som har homofobi och måste köpa nytt månadskort!